Wednesday, June 27, 2012

Kávé

Az előbbi bejegyzésben egy kiállítást ajánlok. Csak később tudtam megfogalmazni magamnak mi is ragadta meg a figyelmem (amellett, hogy ismerem az egyik kiállítót, Gordan Ovidiut, akinek egészen figyelemre méltó munkái vannak, de a honlapokon látottak alapján kimondottan szimpatikusak számomra Ana-Maria Huluban és Lucian Indrei munkái is).
A kiállítás ajánlójában az áll (most csak szabadon fordítom-idézem): A kiállító alkotókat az egyszerű, hétköznapi dolgok iránti érdeklődés hozta össze és ezeknek a feltárása érdekében végzett kitartó és őszinte kutatómunka. "Bár nagyon különbözőek vagyunk közös bennünk az, hogy feltétel nélküli vonzalom él bennünk a megszokottban rejlő ismeretlen iránt", írja a négy fotográfus.
No, ez a fajta "kutatómunka" vált egyre izgalmasabbá számomra is, valahogy ez dobbantja meg a szívemet. Ugyanebben az irányba keresgélve fedeztem fel az elmúlt hetekben egy magyar fotográfust, Puklus Pétert. Alább egy fotója, ajánlom honlapját!


Sunday, June 24, 2012

Kávé

A reggeli kávé helyett egy kis bloggolással kezdtem a napot. Ezt ajánlom megnézésre! http://anamariahuluban.com/
És ezt is, aki teheti nézze meg a kiállítást. A nevek és a plakát dizájnja ígéretesek. http://ovidiugordan.blogspot.de/2012/06/common-endeavor.html