Wednesday, September 8, 2010

Elkészült a kamera

"Házi" készítésű mattüveg.



Nagy Péter "Nagson"-tól sikerült beszereznem az objektívet, Xenar 5,5/150 Copal 0 zárral.


És végül az objektív csatlakozást is "házilag" oldottam meg.


Vásároltam mellé két 9X12 cm-es Linhof kazettát. Ami meglepett: a Linhof kazetták 18 mm szélesek, én a kamerát pedig a 12 mm széles 4x5 incses standart kazettákra terveztem. Sikerült csatlakoztatnom a Linhofot, csak nem mutat olyan jól.


Vasárnap este fejeztem be a kameraépítést, ami egy hónap megfeszített munkát jelentett. Vasárnap este teszteltem, és csodák csodája! A kamera tökéletesen működik, nincs fényszivárgás sehol (nem lepődtem volna meg nagyon, ha van, de ez így óriási öröm volt).
A többi ezután következik!

Végül még annyit: vannak rajta hibák, elsősorban szépséghibák (néhol kicsorgott a fekete festék, arany színű anyacsavart kellett használnom az alumínium színű menetes rúdon...), ezek nagyobb részt helyrehozhatók idővel. És ami a lényeg, a kamera tökéletesen működik, és nagyon mobilis is!

Tuesday, September 7, 2010

Kamera készül 3

Egyben a keret.

Arany színű csavarokat használtam, mert egyszerűen nem találtam mást. Ha sikerült, majd cserélem, a jobb összhatás kedvéért.



Harmonika hozzáillesztve a keretekhez. Végül a legegyszerűbb megoldást választottam, azaz ragasztottam. Ez tűnt a legbiztonságosabbnak jelen körülmények közt.

folyt. köv.